Programajánló

Városi séta

Nemcsak történelmi múltja, de híres műemlékei, muzeális kincsei, kultúrtörténeti hagyományai, ódon hangulatot árasztó óvárosi utcái, jelentős kulturális rendezvényei is Magyarország nemzeti zarándokhelyévé teszik ezt a kis várost.

Nagy élmény minden vendégünknek a városnéző kisvonat, mely több akciónkban ajándékként is szerepel. A kisvonat körbejárja a várost és átmegy Párkányba is, majd vissza, a Mária Valéria hídon keresztül. Bazilikai állomása a Mami Kertjétől sincs messze, gyalogosan pár perc alatt elérhető.
(forrás: esztergom.hu)

Esztergom látnivalóiról az esztergom.hu portálon lehet bővebben tájékozódni.

Fesztiválok, szabadtéri programok

Esztergomban egész nyáron történik valami. Tavasztól őszig több hétvégén szabadtéri rendezvények is várják az érdeklődőket. A Várszínház esti előadásai fenn a Várhegyen a Bazilika árnyékában különleges hangulatot és kiváló szórakozást nyújtanak.

Ezenkívül népművészeti fesztivál, borfesztivál, és augusztus 20. idején a hagyományosan megrendezésre kerülő Szent István Napok kínálnak még színes forgatagot és érdekes programokat.

Dunakanyari kirándulás

A Dunakanyar számos látnivalót, gyönyörű helyet, kirándulási lehetőséget kínál.

Ellátogathatunk Visegrádra, ahol megtekinthetjük a Fellegvárat és a Királyi Palotát.

Kirándulhatunk a kultúrájáról híres, mediterrán hangulatú Szentendrére, vagy meglátogathatjuk a Skanzent (Szentendrei Szabadtéri Múzeum).

Kishajóval a közeli Pilismarótról átmehetünk Zebegénybe, Visegrádról Nagymarosra, innen pedig a Kismaros-Királyrét között közlekedő börzsönyi erdei vasút nyújt igazi élményt a gyönyörű tájon.

Ezen kívül szervezett dunakanyari hajókirándulással is meglephetjük magunkat.

A túrázni szeretőket várja a dömösi Rám-szakadék, erdei kirándulásokra pedig a közeli Dobogókő és környéke nyújt kiváló lehetőséget. Télen ugyanitt síelési lehetőség is van.

Látogatás szlovák szomszédainknál

Az újjáépített Mária Valéria Híd lehetőséget kínál egy-egy látogatásra szlovák szomszédainknál, Párkányban (Sturovo). Gyermekek számára útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges Szlovákiába! Párkány fürdő- és üdülőváros, ennek ha hangulata főleg a nyári szezon idején érezhető mindenütt. Ilyenkor a sétálóutca fagyizói, koktélbárjai, éttermei megtelnek helyiekkel és nyaralókkal. Fizetni mindenütt lehet forinttal is, ill. bankkártyával, és természetesen a magyar nyelv sem jelent problémát. Tavasztól őszig a főtéren több szabadtéri rendezvény, fesztivál várja a látogatókat.

Kellemes pihenést kínál itt a Vadas Termálfürdő, óriási parkkal, játszóterekkel és sok kültéri medencével is. (hullámmedence, óriás pezsgőfürdő, 400m-es gyermekmedence, úszó-, ülő- és termálmedencék)

Strandolás a Palatinus tónál

A Palatinus-tó – helyi nevén a "Pala", Esztergom-Kertvárosban található Dorog határában, a Gerecse és a Pilis hegységek által határolt völgyben, és egy nagyjából 800×400 méteres, téglalap alakú bányató. Magyarország egyik legtisztább vizű tava, és a környékbeliek közkedvelt strandja. A strandon csónak-, vízibicikli-kölcsönző és vízi csúszda is működik, illetve egy lekerített rész a kisgyermekeknek.

Palatinus tó partja A füves part kényelmes pihenést biztosít mind a napozni kívánók, mind az árnyat adó fák alatt pihenők megtalálják a nekik kedvező helyet. A közvetlen vízpart homokos, ahol nemcsak a gyerekek szeretnek játszani és várat építeni, hanem sok szülő is szívesen csatlakozik. Az éhség elűzéséről és a hűsítőkről a strandbüfék és éttermek gondoskodnak. A strand területén folyamatos strandfelügyelet és vízi mentő szolgálat üzemel. Parkolni a strandbejárat mellett lehet.

kep1